ДО УВАГИ НОТАРІУСІВ!

Згідно зі статтею 2 Закону України «Про нотаріат» контроль за організацією нотаріату, перевірка організації нотаріальної діяльності нотаріусів, дотримання ними порядку вчинення нотаріальних дій та виконання правил нотаріального діловодства здійснюються Міністерством юстиції України та його територіальними органами.

•При перевірці організації нотаріальної діяльності приватного нотаріуса перевіряються також наявність інформаційної вивіски та графіка прийому фізичних осіб при вході до приміщення, дотримання встановленого режиму роботи. Повідомляємо, що є поодинокі випадки оформлення російською мовою інформаційної вивіски на приміщенні, в якому розташоване робоче місце приватного нотаріуса.

•У зв’язку з цим і з метою недопущення порушення вимог, викладених у п. 8 Положення про вимоги до робочого місця (контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за організацією нотаріальної діяльності, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 23.03.2011 № 888/5, вважаємо за доцільне здійснити особисто перевірку відповідності інформаційної вивіски встановленим вимогам, у разі потреби вжити необхідних заходів щодо усунення порушень.

 

Дата публікації: 2024-08-12

Особистий кабінет

    Реєстрація

    Реєстрація особистого кабінету