Було проведено онлайн-нараду із завідувачами державних нотаріальних контор міста Одеси, Одеської області та Одеського державного нотаріального архіву!

07 серпня 2024 року начальником відділу з питань нотаріату у Одеській області Управління нотаріату Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Ією Атаман проведено онлайн-нараду із завідувачами державних нотаріальних контор міста Одеси, Одеської області та Одеського державного нотаріального архіву.

В ході наради до відома завідувачів було доведено:

- доручення Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) від 02.08.2024 № 174/15.2-06/до щодо підготовки до опалювального сезону 2024-2025;

- щодо показників надходжень від державних нотаріальних контор міста Одеси, Одеської області за надання додаткових послуг правового та технічного характеру.

Крім того, завідувачам державних нотаріальних контор міста Одеси, Одеської області було наголошено на дотриманні етики спілкування з відвідувачами державних нотаріальних контор міста Одеси, Одеської області та Одеського державного нотаріального архіву, неприпустимості зневажливого ставлення в ході нотаріального обслуговування населення, недопустимості використання нотаріусами мови держави-агресорки в ході надання нотаріальних послуг.

Начальником відділу з питань нотаріату у Одеській області Управління нотаріату Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції        (м. Одеса) Ією Атаман було закцентовано увагу завідувачів, що згідно з п. 12 ч. 1 ст. 9 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», нотаріуси входять до переліку осіб, які зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків. Використання нотаріусами російської мови в ході консультування або вчинення нотаріальних дій є неприйнятними з морально-етичного аспекту в умовах ведення повномасштабної війни, адже російська федерація визнана державою-агресоркою по відношенню до України та її громадян.

Дата публікації: 2024-08-08

Особистий кабінет

    Реєстрація

    Реєстрація особистого кабінету